- Komerční sdělení -spot_img

V roce 2020 se výrazně zvýšil počet pracovněprávních sporů. Vyplývá to ze statistik pojištění právní ochrany společnosti Wüstenrot.

Zatímco v roce 2019 dominovaly spory ohledně neplnění smluvních závazků, v minulém roce se podle pojišťovny obracely Slováci na právníků častěji v pracovněprávních záležitostech.
„Velmi výrazný nárůst jsme zaznamenali při konzultacích a sporech souvisejících s právy zaměstnanců. Až 17% klientů se na nás v roce 2020 obracelo právě při problémech v této oblasti. Jen pro srovnání, předchozí rok to bylo přibližně 8%,“ vyčíslila Zuzana Štefániková, vedoucí oddělení likvidace právní ochrany pojišťovny Wüstenrot.

Na druhém místě se loni umístili spory týkající se závazkového práva, kdy se klienti dožadovali vrácení peněz za objednané služby, poskytnutí náhradních termínů, či využití tzv. voucherů.
„K mírnému nárůstu oproti roku 2019 došlo i při sousedských sporech. No ty tvoří jednu z nejméně zastoupených oblastí, se kterými se klienti na nás obracejí. Zpravidla představují méně než 2% řešených pojistných událostí,“ dodává Štefániková.

- A word from our sposor -

spot_img

V roce 2020 se zvýšil počet pracovněprávních sporů